Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциПътят към SEO конференция 2013

Пътят към SEO конференция 2013

Идва ред на поредната SEO конференция, която ще бъде на 22.03.2013 в IEC. Най-вероятно и аз ще говоря на нея, като темата, която съм избрал е авторство. Още няма програма, така че е рано да се каже кой и за какво точно ще говори. Този път ще трябва да се съобразяваме и с хората от Гугъл, които ще говорят на конференцията.

Досега съм се стремял всички теми, които говоря на конференцията да са свързани една с друга в една обща поредица. Във всяка следваща тема разчитам, че аудиторията поне малко е запозната с предишните неща, за които съм говорил и не се налага да ги повтарям или обяснявам наново подробно. Така мога да кажа повече неща за кратко време.

С текущата публикация ще се опитам да направя кратък обзор на всички теми, които съм говорил до момента и връзката между тях.

SEO за нови сайтове | SEO конференция 2010

Преглед на презентацията

Всичко започва със съветите как се оптимизира нов сайт или по-точно как се стартира проект с концепцията за SEO още в началото. Всички неща, които говорих тогава са в сила и до днес. В момента много от същите тези съвети се дават като съвети против известните филтри Панда и Пингвин. Не са се променили нещата, както много хора смятат.

SEO и архитектура на сайт | SEO конференция 2011

Преглед на презентацията

Следващата стъпка, след стартиране на нов сайт е да оправим структурата му. Любимата ми тема, с която запознах публиката с новите възможности на HTML5 и семантичната структура на страници и цели сайтове. Всичко е актуално и до днес, като в тази област няма някакви значими нововъведения, освен Microdata, за която ще стане въпрос в следващата тема.

Microdata & SEO | Новите SEO правила 2012

Преглед на презентацията

Тази година нямаше SEO конференция, затова лекцията за Microdata, която подготвях повече от година, беше изнесена на семинара Новите SEO правила. Microdata е естественото допълнение на семантиката от HTML5 и бъдещия стандарт, върху който ще стъпи семантичния уеб. Имаше много добър отзвук, въпреки че темата е доста сложна и предимно за програмисти.

Видео визитка на семинара


В последните 10 минути от презентацията ми на семинара засегнах най-важните аспекти на авторството в Google+. То е тясно свързано с Microdata, затова нямаше как да не стане въпрос за него. Но времето е крайно недостатъчно, така че на SEO конференция 2013, ако всичко върви по план, ще посветя цяла една тема на него.

Update: Авторство @ SEO конференция 2013

Преглед на презентацията

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 4 / 5 (1 гласа)

1 коментар

Evgeni Yordanov

Име: Evgeni Yordanov

Дата: 07.12.2012 11:26:35

Оценка: 4 / 5

Обожавам логиката, по която абсолютно систематично си вършиш работата. Сполай ти на теб и на хората като теб!

Добавяне на коментар