Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциEвтините и скъпите уеб дизайн и SEO услуги

Eвтините и скъпите уеб дизайн и SEO услуги

Тази публикация трябваше да бъде пусната много отдавна, което щеше да ни спести много обяснения. В нея накратко ще обясним защо има толкова драстични разлики между цените за SEO и уеб дизайн на различните фирми. След като за пореден път вдигнахме цените, постъпиха едни коментари от колеги, които имаха нещо против.

Не виждам с какво им пречим, при положение, че поне на теория те трябва да печелят от тази работа. По пътя на логиката, би трябвало клиентът да избере по-евтиното, тоест, не нас. Друг е въпросът, че в днешно време логиката, особено в Интернет, се губи във всяко едно отношение. Аз лично никога не избирам евтиното, даже за мен цената рядко има значение, във всяко едно отношение търся качеството.

Евтини SEO услуги и уеб дизайн

Има евтино SEO и скъпо SEO. Същото се отнася и за уеб дизайна. При евтините фирми получавате сайт с готов безплатен шаблон, при който в най-добрия случай се сменя само логото или името на сайта в началото. Ако искате SEO - слагат ви безценните мета тагове и ви регистрират в български директории, които в повечето случаи дори не дават реална връзка. Това не е SEO, вече не е.

Няма да говоря, че сайтът ви няма да спазва никакви стандарти за код и визия. Системата за управление на съдържанието ще е WordPress или Joomla. Нито една от двете не става за фирмени сайтове. Първата е добра от към SEO, но често я хакват, което е несериозно. Втората за SEO не става и няма да става никога, колкото и да им се иска на някои хора. Дано греша. (Edit: оказа се че греша)

Разбира се, има и евтини фирми, които въпреки всичко имат собствен CMS. Но рядко той става за SEO. Изграждането на CMS с цел SEO изисква много познания и много компромиси. Нашият CMS е изграден изцяло със SEO насоченост и смея да твърдя, че търсачките много го харесват, но се работи по-трудно с него, за сметка на ефективността му.

Скъпи SEO услуги и уеб дизайн

Ако изберете по-скъпата фирма, тогава най-вероятно шаблонът за дизайн ще бъде изработен по ваш вкус и Web 2.0 стандартите. Нарязан от опитен програмист и кодиран спрямо W3C стандартите. Това ще гарантира неговата успешна работа на всички браузъри от обозримото бъдеще. Системата за управление на съдържанието ще е нещо по-качествено, като Drupal или друга, собствена на фирмата.

SEO услугата, която ще получите, ще е придружена с необходимите анализи и стратегии. Връзки ще се набират спрямо тематиката на сайта. Няма да ви обещаят първо място и не е редно да го правят. Няма да ви обещаят и повече посетители. Важното е обаче в края на всичко това в сайта ви да започнат да влизат повече таргетирани посетители, тези, които ви трябват в същност.

Заключение

Както при всяка една стока, така и при уеб услугите, има евтин и скъп вариант. В повечето случаи разликата е в качеството на предлагания продукт. Клиентът има право на избор в това до каква степен да рискува с избора си. Ако просто искате "някакъв сайт", избирате евтиния вариант. Ако търсите нещо сериозно и представително, което дори да ви носи клиенти, избирате по-скъп вариант.

И накрая искам да използвам темата, за да отговоря на един анонимен коментар, който твърди, че сме свалили качеството на SEO услугите, защото един от последните ни проекти не се класира много добре. Не, не сме свалили качеството, просто нишите са много по-конкурентни вече. Нишата, за която става въпрос, е изключително конкурентна и се работи за няколко единични думи.

Клиентът си получава точно толкова, за колкото е платил. За съжаление не всички клиенти се работят по пакети, а се договаряме допълнително за цени. И клиентите са доволни, дори да не са номер едно. Точно този клиент, за който става въпрос в анонимния коментар, сега поръчва още два сайта при нас и иска SEO оптимизация. Доволен е, а и SEO оптимизацията още не е завършена.

бутон за споделяне
Публикувано от на

Добавяне на коментар