Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциНов адаптивен дизайн на сайта

Нов адаптивен дизайн на сайта

Адаптивен дизайн

Последния месец започнахме бавно да изграждаме нова версия на сайта, която имаше за цел да е в крак с модерните тенденции в уеб разработката и да замени стария ни дизайн, който не беше сменян от 2009-та година.

От много работа толкова години не бяхме обръщали внимание на собствения си фирмен сайт. Основните цели бяха:

Адаптивен дизайн

Още миналата година писах за CSS3 Media Queries и казах, че това е правилния начин да се изгражда мобилна версия на сайт. Тогава направих личния си блог адаптивен, въпреки ограничените възможности и инструменти на браузърите. Сега идеята за адаптивност е развита и в двата сайта с най-съвременни технологии. Имаме и версии за принтиране.

CSS3 графични елементи

Съвременните технологии, като CSS3 дават възможност да се изграждат пълнофункционални уеб дизайн структури без нуждата от използване на допълнителни изображения. Затова сме минимизирали изображенията в нашия дизайн. Повечето елементи се създават чрез съвременните инструменти за градиенти и сенки.

HTML5 семантика

Сайтът от години беше пренаписан с новите семантични тагове на HTML5, но структурата на останалия код беше много остаряла, а и дизайнът не беше рязан от нас. Фокусът беше да се създаде HTML5 семантична структура с минимално количество код, който да се валидира успешно. Резултатът е на лице.


Разбира се, процесът по изграждане на един сайт не е еднократен и с времето ще се правят още корекции и подобрения. Има още много работа по сайта, най-вече по текстовете и дори оптимизацията. Но сме горди с резултата до момента, затова го споделяме. Това е и същността на работата ни - да правим модерни и оптимизирани за търсачките сайтове.

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 4 / 5 (7 гласа)

7 коментара

Ivan Savkov

Име: Ivan Savkov

Дата: 20.05.2013 08:34:25

Оценка: 4 / 5

и за това изглежда ето така...

http://oi43.tinypic.com/34t1j85.jpg

Didi Zaharieva

Име: Didi Zaharieva

Дата: 14.10.2013 17:58:26

Оценка: 4 / 5

Всичко друго много ми харесва тука, но може би е добра идея да смените фона или цвета на текста, така, че да се чете :-)

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 14.10.2013 18:35:28

Оценка: 4 / 5

Изглежда използвате браузър Internet Explorer. Сега видяхме, че на него сайтът не изглежда особено добре. Изглежда онзи браузър отново изостава с новите технологии от HTML5. Ще видим какво можем да направим.

Петя Младенова

Име: Петя Младенова

Дата: 15.10.2013 15:20:03

Оценка: 4 / 5

Сайтчето е идеално - изчистено и семпло. Интересно, но няма определена разлика и под Internet Explorer (8-ма версия), освен менюто, както и видеото (в индекс стр-та) не се визуализира. Наясно съм, че този браузър е по-бавен с технологичните тенденции. Аз също се придържам към HTML5, благодарение на изчерпателните ти пояснения и в блога ти http://toshkov.com. Разчитам на статистиката, че все по-малко потребители използват този браузър. Но все пак бих искала да има някакво решение относно визуализацията на видео плейъра.

Andrey Andreev

Име: Andrey Andreev

Дата: 30.01.2014 10:10:17

Оценка: 4 / 5

Този дизайн ми е много познат от някъде, защо ли? http://demo.truethemes.net/?theme=wordpress-sterling

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 30.01.2014 10:15:52

Оценка: 4 / 5

Купил съм си го :) Въпреки че не съм използвал нито ред от кода му, защото е ужасен и съм го нарязал наново сам.

Andrey Andreev

Име: Andrey Andreev

Дата: 30.01.2014 10:22:57

Оценка: 4 / 5

Иначе си личи ,че не е неговия код за това и писах, че само прилича ;)

Добавяне на коментар