Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциКакво е SEO? Същност, типове и стратегии

Какво е SEO? Същност, типове и стратегии

Формати:

Във видеото накратко се разглежда значението на SEO (оптимизацията за търсачки). Разглеждат се типовете SEO спрямо начина на работа. От какъв тип оптимизация има нужда вашият сайт? Как се изготвя оптимална SEO стратегия?

Транскрипция

Здравейте, аз съм Васил Тошков от Cloxy и с това видео ще обясня накратко какво е SEO. SEO или оптимизация за търсачки е поредица от методи и техники за подобрение на даден сайт в търсачките / позициите му. Както и самото име си казва. Основно в България се цели търсачката Google.bg, тъй като потребителите използват нея най-много.

Оптимизацията за търсачки се дели на 2 основни типа или 2 основни фази, така да го наречем. Това са On-Page / On-Site оптимизация т.е работа по самия сайт и събиране на всякакви външни фактори и сигнали т.е Off-Page / Off-Site оптимизация. Като сега ще кажа по няколко думи за всяка една от тези фази.

При On-Page / On-Site оптимизацията основното, което се цели е да се подобри сайтът като техническо изпълнение т.е това е технически процес при който се подобряват като започнем с класическите заглавия, мета описания и всякакви мета тагове и стигнем до по-специфичните като HTML5 семантика, микроданни, релация на връзките, подобряване на структурата на самия сайт.

Целта на On-Page / On-Site оптимизацията е сайтът да е технически издържан, да е максимално лесен за обхождане и разбиране от търсачките, така че те да го класират по-добре.

Колкото по-голям е един сайт, толкова по-голям е ефектът на On-Page / On-Site оптимизацията. Стига се дотам, че най-авторитетните и големи сайтове и медии имат нужда само от този тип оптимизация. Няма нужда нищо друго да се прави по тях, тъй като има много неща, които могат да бъдат имплементирани и ефектът от On-Page / On-Site оптимизацията е много по-значим.

Другият тип оптимизация това е Off-Page / Off-Site оптимизацията, която най-често се асоциира с хипер връзки и това е все още най-основното. Но има още много неща, които могат да се направят освен да се събират връзки към сайта. Това е да се подобри бранд представянето и бранд сигналите, които Гугъл възприемат, тъй като стават все по-силен фактор със годините.

Може да се подобрят поведенческите сигнали, които все повече Гугъл следи - как потребителят реагира с нашия сайт. Може да се подобрят социалните сигнали и много такива външни неща, които Google следи като всякакъв тип сигнали, които могат да се подобрят.

Добрата SEO агенция или SEO специалист биха изготвили индивидуална стратегия на вашия сайт и биха избрали такава стратегия, която в различна степен балансира On-Page и Off-Page оптимизацията, така че да се постигнат максимални ефекти. Много зависи от типа на сайта, нишата му и всякакви такива неща.

Ако имате нужда от повече информация може да видите видеата в нашия сайт. Снимали сме много видеа с годините, така че сме покрили голяма част от цялата SEO тема или пък ако имате нужда от някаква по-специфична помощ не се колебайте да се свържете с нас!

бутон за споделяне
Публикувано от на

Добавяне на коментар