Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциГотови premium шаблони за уеб дизайн

Готови premium шаблони за уеб дизайн

Напоследък се появиха много сайтове, които предлагат изключително качествени шаблони за уеб сайтове (templates) на приемливи цени, вариращи между 17 и 50 долара. За сравнение, един дизайнер в България взима около 600 лева за уеб дизайн. Разликата в цените, както виждате, е голяма. Спрямо моя опит на програмист, смея да твърдя, че готовите шаблони са качествени, колкото и поръчковите такива. Дори в много случаи са много по-добре структурирани и SEO оптимизирани за търсачките.

Разбира се, готовите шаблони си имат сериозен недостатък и това е, че дизайнът ви няма да е уникален, а същият ще се използва в още много други сайтове. Но това е естетически проблем, който не се отразява на позициите в търсачките (SEO-то), нито на потребителите ви. Другият недостатък на готовите шаблони за дизайн, е ограничения избор (въпреки че са хиляди) и по-трудната интеграция на лого и други изисквани от потребителя елементи. Разбира се, всичко е възможно, но малко по-трудно.

Има един факт и той е, че потребителите търсят в Интернет информация, а не дизайн. Съгласни ли сте? Водещи експерти по цял свят смело твърдят, че дизайнът няма значение. Аз отричах това, но напоследък промених начина, по който виждам нещата и се съгласявам. Ще се опитам с времето да направим при нашите услуги за изработка на SEO оптимизирани сайтове, да се работи предимно с готови premium шаблони за уеб дизайн. Разбира се, ако клиентът желае, може да си наеме дизайнер, на който да плати и с който да направим дизайна му.

Засега няма да бързаме да променяме начина, по който работим. Но въвеждаме опция, ако някой иска по-евтина изработка, да му приспаднем от пакетите текущата сума, която отива за уеб дизайнер. Това означава, че без поръчков дизайн, цените на пакетите ни "стандартен уебсайт" и "бизнес уебсайт" намаляват с 500 лева. Ние поемаме отговорността да закупим на клиента premium шаблон по негов избор с цена до 50 USD. Единственото условие е да одобрим този шаблон, че става за нашата система и може да се SEO оптимизира. 90% от шаблоните са съвместими.

Чрез готови шаблони за уеб дизайн, даваме на клиентите си още един избор и възможност в момент на икономическа криза, да получат продукт със същото качество на много по-ниска цена. Не знаем дали ще се получи, но нищо не пречи да пробваме. На запад отдавна се работи по този начин и резултатите са добри. Много фирми в България, предлагащи уеб дизайн, в същност работят с готови шаблони, които преработват спрямо нуждите на клиента и в това няма нищо лошо. Важното е в крайна сметка клиентът да е доволен и да получи максималното за парите си.

Васил Тошков

бутон за споделяне
Публикувано от на

Добавяне на коментар