Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциСпиране на персонализирано търсене в Google

Спиране на персонализирано търсене в Google

Много клиенти започнаха да ни се обаждат, казвайки, че има големи промени в резултатите на Гугъл. В същност, промени в самите резултати като цяло няма, просто тези резултати са персонализирани спрямо тях самите. Възможно е да виждате Вашите сайтове на чални позиции, но в разбъркан ред.

От около месец Google въведоха персонализирано търсене в търсачката си, което е задействано дори да не сте логнат в акаунта си. Преди също имаше такова търсене, но то изкривяваше резултатите само когато сте в Гугъл акаунта си. Сега е необходимо персонализираното търсене да се изключи ръчно, в противен случая се виждат нереални (персонализирани) резултати в търсачката.

Ето как се спира персонализираното търсене в Гугъл:

  1. Влезте във www.google.bg;
  2. Направете някакво търсене, няма значение точно какво ще е;
  3. Горе в дясно се появява връзка "уеб история", където трябва да щракнете;
  4. Избирате връзката "Деактивирайте персонализиранията въз основа на извършени търсения."

След тази процедура вече ще виждате реалните резултати в търсачката (глобалните такива). Такива или близки резултати ще виждат и потребителите, които ви търсят за първи път. Спорно е дали персонализираното търсене е удобство за потребителите на търсачката или е точно обратното. Факт е, че то вече е част от търсачката и трябва да го имаме предвид, когато следим резултатите си от SEO.

бутон за споделяне
Публикувано от на

Добавяне на коментар