Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциSEO митове и легенди 2

SEO митове и легенди 2

Формати:

Видеото е продължение на най-успешното ни видео за SEO митовете. В тази втора част развенчаваме още 7 често срещани SEO мита. Ще си говорим за Google PageRank, Keyword Stuffing, H1 тагове (отново), Sitewide Links, Мета описания и други. Не пропускайте втората част от серията!

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 4 / 5 (4 гласа)

4 коментара

Peter Nikolow

Име: Peter Nikolow

Дата: 11.04.2016 13:51:53

Оценка: 5 / 5

Само едно допълнение. PR го е имало, има и ще продължава да го има. Но има 2 типа PR - вътрешен за самия алгоритъм и външен "toolbar PR".

Това което е спряно е само публикуването на PR-а навън във toolbar. Т.е. има някаква стойност, но си остава вътре във самата система без да може да се вижда навън.

Marin Rupanov

Име: Marin Rupanov

Дата: 11.04.2016 18:03:08

Оценка: 4 / 5

Поздравления за разбитите митове Васко!

Аз искам да добавя само още нещо към последното, което каза и то е, че трябва да се използват по-често социалните мрежи и по-скоро Google+ и Facebook (за България) поне според моите данни. Това е така защото от там ако получим харесване, + или шер, чрез cookies или чрез приятелство, може да "хванем" този потребител и след това ако той е логнат в gmail акаунта си резултатите от търсене може да му бъдат тези, които ние сме споделили и е имало реакция (споделяне или харесване) от наши общи приятели. Говоря не само за Google+, но и за Facebook, защото в последно време търсачката на фейсбук се използва доста често, поне според моите резултати.

Поздрави!

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 11.04.2016 19:56:24

Оценка: 4 / 5

Точно това казах и във видеото ;)

Георги Петров

Име: Георги Петров

Дата: 16.02.2017 14:10:12

Оценка: 3 / 5

1. Keyword stuffing и Keyword density са различни понятия и е добре да се разграничават. Особено от гледна точка на Hummingbird, RankBrain и семантично търсене.
2. C-block IP address - Имаше значение, поне до средата на миналата година, и все още важи според мен (от горчив опит). Особено ако се пускат сайтове с една и съща тематика, независимо различните брандове, адреси и регистранти. Става дума за UK.
3. Отново говорим за UK serp - meta описанията и ключовите думи в тях (+локация) са важни и играят важна роля за ранкингите. Тествано.

Добавяне на коментар