Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциВидове пренасочване на страници от сайт

Видове пренасочване на страници от сайт

Формати:

Във видеото се разглеждат различните типове HTTP пренасочвания на URL адреси. Каква е разликата между отделните статус кодове: 301, 302, 307 и 308? Ще групираме различните типове спрямо начина им на работа. Накрая ще разберете кой вид пренасочване да използвате спрямо конкретните нужди и с цел запазване на SEO.

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 5 / 5 (2 гласа)

2 коментара

Nikola

Име: Nikola

Дата: 27.04.2017 11:15:00

Оценка: 5 / 5

Поздравления, поредното много добро видео. Аз имам въпрос, искаме да върнем изтрити страници и пренасочени с 301 редирект от стара SEO компания. Ще имаме ли проблем с индексацията и с кеша на браузърите, ако запазим структурата на URL, с оглед на чутото от видето?

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 27.04.2017 14:46:00

Оценка: 5 / 5

Ако се премахнат 301 пренасочванията, ще трябва известно време търсачките да се усетят. Около 2 месеца, но зависи от това колко често се обновява сайта, колко е голям и много други фактори.

С браузърите може да има проблем, защото кешират пренасочванията в себе си. Трябва да тествате и да видите дали проблемът ще се прояви. Напоследък някои браузъри, като Chrome, се опитват да го решат това.

Примерно, когато Chrome попадне в redirect loop, започва да изисква заявките наново от сървъра и търси за промени. Така че при някои случаи е обратим процесът.

Добавяне на коментар