Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциПрес рилийз: 12 грешки, които да избягвате

Прес рилийз: 12 грешки, които да избягвате

С малко практика всеки може да се научи да пише добри съобщения за пресата! Но има няколко правила, които трябва да следвате. Съществуват 12 основни грешки, които трябва да се научите да избягвате при изготвяне на >прес рилийз:

1. Вашият прес рилийз не съдържа интересна новина

Не всичко е новина! Добрият прес рилийз информира медиите и обществото за нещо ново и интересно. Опитайте се да представите нещо ново, важно, интересно за вашите читатели, а не само вашата компания.

2. Вашият прес рилийз звучи като реклама

Вие не пишете реклама и не се опитвате да продавате нещо. Избягвайте да използвате възклицателни знаци и да хиперболизирате продуктите и услугите си. Вие пишете за журналистите, а не за потребителите.

3. Вашият прес рилийз звучи като блог пост

Съобщенията за пресата не са постове. Ако желаете да изразите лично мнение за личност или обществена група, изберете друг формат.

4. Вашият прес рилийз не е насочен към точните журналисти

Не изпращайте съобщенията си до всяка медия, която откриете. Опитайте се да откриете журналистите, които наистина биха били заинтересувани от вашата новина. Прес рилийзът се базира на качество, а не на количество!

5. Прес рилийзът ви не съдържа призив за действие

Прес рилийзът ви трябва да съдържа ясен призив за действие. Винаги казвайте на читателите си какво следва! Накарайте ги да се свържат с вас или да поне да посетят вашия сайт.

6. Вашето съдържание вече е било публикуване на други сайтове

Никой няма да пожелае да прочете едно и също нещо два пъти. Прес рилийзът не трябва да съдържа материали, които вече са публикувани на други сайтове - особено при запазени авторски права. При публикуване на прес рилийз първо избирайте качествените сайтове.

7. Вашият прес рилийз има нежелано съдържание

Не пишете прес рилийз, ако се опитвате да представяте:

  • спам материали, като здравословни добавки, медикаменти, възможности за "правене на пари" и др.
  • сексуални продукти и услуги
  • онлайн хазартни игри

8. Вашият прес рилийз е твърде кратък / твърде дълъг

Вашият прес рилийз трябва да съдържа между 400 и 500 думи. По-кратките съобщения не съдържат достатъчно информация, по-дългите съобщения са трудно читаеми.

9. Вашият прес рилийз съдържа правописни и/или граматични грешки

Наличието на правописни или граматични грешки във вашия прес рилийз ще понижи доверието във вас. Проверете текста си преди да го изпратите.

10. Вашият прес рилийз е лошо форматиран

Прес съобщенията трябва да лесни за прочит. Избягвайте да използвате специални знаци, твърде късите и твърде дългите абзаци, думи или изречения, изписани само с главни букви.

11. Вашият прес рилийз съдържа твърде много хипервръзки

Не заливайте прес рилийза си с връзки. Ограничете линковете до 1 на около 100 думи. Твърде многото връзки ще понижат ценността на текста ви и ще понижат доверието във вас.

12. Прес рилийзът ви няма правилна структура

Уверете се, че вашият прес рилийз включва всичко необходимо, на правилното място, особено име и описание на компанията ви и контактна информация.

бутон за споделяне
Публикувано от на

Добавяне на коментар