Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциMobile-First Index ъпдейт на Google

Mobile-First Index ъпдейт на Google

Формати:

В днешното видео разглеждаме Mobile-First Index ъпдейта на Google. От компанията пуснаха 7 точки в Twitter с най-важните неща, които трябва да знаем за него. В това видео ще ги разгледаме през призмата на SEO. Как да подготвите сайта си за едно от най-големите обновления на Google напоследък?

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 5 / 5 (5 гласа)

5 коментара

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 12.07.2018 09:22:00

Оценка: 5 / 5

5. По пета точка забравих да добавя, че ако вашият сайт има табове, "хамбургер менюта", "акордионни менюта" или други типове структури със скрито съдържание, няма да е проблем за Google.

Преди Google напълно забраняваха скритото съдържание. В последствие се разбра, че няма как да се мине без него и започнаха да го третират с по-нисък приоритет.

Сега с Mobile-First Index-а предполагам, че вече всички ограничения отпадат и скритото съдържание ще се третира като нормално. Стига разбира се да има начин да се показва.

Просто при един съвременен адаптивен дизайн е нормално такива менюта да се появяват динамично, примерно на по-ниските резолюции и затова Google няма как вече да игнорират това съдържание.

Атанас Атанасов

Име: Атанас Атанасов

Дата: 12.07.2018 09:48:00

Оценка: 5 / 5

Много полезно видео! Благодаря Ви!

Георги Стефанов

Име: Георги Стефанов

Дата: 12.07.2018 11:32:00

Оценка: 5 / 5

Полезна публикация! Бих добавил само две неща съвсем генерално по темата, които очаквах да видя във видето:
1) В началото на видеото. Първоначално обяснение какво е отделна мобилна версия и какво е риспонсив дизайн. Много хора все още се бъркат и си мислят, че имат мобилна версия, а те имат риспонсив дизайн ;)
2) В края на видеото. Обобщение, че този ъпдейт може да бъде негативен само за сайтове, които имат отделна мобилна версия и оказва почни нулево влияние на сайтове без мобилна версия или с риспонсив дизайн.
По точка втора вече имаме реален случай (Use case) с клиент на Ganbox, който има остаряла и непълна мобилна версия на сайта и отпадна значително в класирането след като ъпдейта влезе в сила за сайта.

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 12.07.2018 12:30:00

Оценка: 5 / 5

Георги Стефанов, благодаря за доброто допълнение. Напълно съм съгласен!

Основната идея на видеото беше да разгледам точките на Google, затова не съм навлизал в много подробности извън тях.

В България са много популярни отделните мобилни версии, особено сред големите медии. Доста ще трябва да се постараят, за да отговорят на новите изисквания.

Според мен ще има големи сътресения тук точно заради такива случаи.

todor

Име: todor

Дата: 13.07.2018 14:10:00

Оценка: 5 / 5

Много добро видео. Полезна и добре оформена информация. Дребна забележка (но прави впечатление) - деСКтоп.
Поздрави

Добавяне на коментар