Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциИнтервю с Теодор Захариев

Интервю с Теодор Захариев

Формати:

С Тео Захариев от уеб дизайн студио Kipo си говорим за изграждане на авторитетни връзки към български сайтове. Връзки от новинарски сайтове, локални директории, PDF файлове и други. Безанчорна оптимизация или връзки без ключови думи, предимно с бранд. Още в следващото видео интервю.

Транскрипция

Васил Тошков: Здравейте! Аз съм Васил Тошков. Намираме се отново на SEO конференцията 2014. Този път с мен е Тео Захариев от уеб дизайн студио Кипо, с който ще имам възможност да си поговоря и да задам малко въпроси и той да разясни за какво точно ще говори на конференцията.

Васил Тошков: Здрасти първо и благодаря ти за възможността!

Теодор Захариев: Здрасти! Моля, няма защо. На конференцията ще говоря най-вече за линк билдинг, който е актуален за България,за повечето клиенти, които имат сайтове в България единствено.

Васил Тошков: Тоест как да изграждаме линк билдинг на български сайтове.

Теодор Захариев: Ще засегна темата за авторитетните линкове от авторитетни източници, новинарски сайтове, различни директории за локално търсене, линк билдинг с авторитетни линкове pdf-и, от документи като цяло.

Васил Тошков: Между другото pdf-ите може да си вземеш много хубави линкове от тях и хубавото е, че те няма как да са nofollow.

Теодор Захариев: Да, това е предимството.

Теодор Захариев: Освен това, ще засегна темата за анкор текста като цяло, за безанчорната оптимизация, която се налага доста в последно време.

Васил Тошков: Може ли да кажеш подробност, тъй като на мен ми е любопитно?

Теодор Захариев: Абсолютно 0% анкор текст, който е с ключови фрази.

Васил Тошков: Тоест да не съвпада с ключовите фрази.

Теодор Захариев: Мнението ми е следното - само бранд, може да са примерно 20% от линк билдинг профила на сайта.

Васил Тошков: А другите?

Теодор Захариев: Другите са URL адреси, бранд + ключова дума, което не е комерсиално.

Васил Тошков: Това води ли се към безанкорната оптимизация или?

Теодор Захариев: Не точно, това е нещо по средата.

Васил Тошков: Според мен, това е един добър вариант, защото има ли бранд, Google никога не закача връзката, поне аз не съм видял такъв случай.

Теодор Захариев: Аз съм виждал, но това е примерно "Обувки от Иван". Това вече е бранд и това нещо се прихваща от Google все пак и има доста сериозни последици. Случвало ми се е пак с бранд и комерсиална ключова дума.

Васил Тошков: Това ще е полезно за хора, които искат да знаят как да оптимизират български сайт за България.

Теодор Захариев: Да.

Васил Тошков: Според мен, ако слагаш само български връзки, напълно рязко се намаля възможността някой да алгоритъм да те хване. Те спамърите обикновено са от някакви гадни сайтове, общо взето не са от български.

Теодор Захариев: Общо взето, важното е да са от български домейни .bg с български хостинг.

Васил Тошков: Има ли значение домейна?

Теодор Захариев: Има, според мен. BG домейна е хубаво да преобладава. Както, примерно за co.uk трябва да има.

Васил Тошков: Това е интересно. Аз не съм се замислял. Аз все гледам да са от главните домейни - .com, .net и .bg.

Теодор Захариев: Ще приключа с един малък бонус от студио Кипо - промо код за Ahrefs инструмента.

Васил Тошков: Между другото той е доста скъп.

Теодор Захариев: Около 80$ мисля, че е за един месец. Промо код за 70%.

Васил Тошков: Така цената става по-приемлива.

Теодор Захариев: Да. Десетина $.

Васил Тошков: Ако искаш, малко опит мога да ти споделя, тъй като участвам там. Чисто любителски участвам в състезанието на Jabse, просто защото много харесвам идеята да има българска търсачка. Напоследък ми се налага да работя само с български връзки, тъй като Jabse хваща само български връзки и нищо друго. Участвайки в състезанието, искаш, не искаш, се научаваш да "изкопчваш" български връзки от всякъде. Така, че е доста интересно.

Теодор Захариев: А, и освен това, трябва непрекъснато да проверяваш дали тази връзка е от сайт, който е индексиран от самия Jabse.

Васил Тошков: И си правиш някаква много хубава картина. На подобни връзки Google много повече им вярва, защото са локализирани, отколкото всякакви други и човек започва да вижда една ясна картина, кои връзки, колко лесно могат да се достъпят, колко лесно могат да се зачислят като български и какъв е процента ти, като цяло, на български връзки.

Васил Тошков: Добре, ако имаш нещо друго интересно?

Теодор Захариев: Ами, това е.

Васил Тошков: Добре. Благодаря ти, че се отзова.

Теодор Захариев: И аз благодаря.

Васил Тошков: Това е за сега. До следващия път. Приключваме. Чао.

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 4.2 / 5 (5 гласа)

5 коментара

SeoKungFu

Име: SeoKungFu

Дата: 14.08.2014 06:55:44

Оценка: 4 / 5

Да ви изядем у линкбилдърите :D

Иначе във всяка [ малка или голяма ] страна или геолокация не само .tld-то е хубаво да е местно, но и физическите сървърски IP-та, откъдето е линкажа е най-ефективно да са местни, класическа преференция си е.

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 14.08.2014 07:20:08

Оценка: 4 / 5

Един ден може да помага и местен SSL сертификат ;)

Николай Стоянов

Име: Николай Стоянов

Дата: 16.08.2014 17:15:49

Оценка: 4 / 5

Безанкърна оптимизация значи само naked urls. Това, че не фигурира комерсиална ключова дума, не значи безанкърна оптимизация.

И да, успех с процентното разделение на линк профила :) Не става.

Teodor Zahariev

Име: Teodor Zahariev

Дата: 18.08.2014 08:10:45

Оценка: 4 / 5

Както споменах, метода е нещо средно. При мен процентното съотношение върши идеална работа и не съм имал проблеми и наказания до сега. Всяко хлапе знае, че нещата не стват без анкор текст. В малки количества той е полезен. Никога не можем да спазим идеалния процент на анкора напълно, но е хубаво да се движим в накои ясно определени граници. Друго, което наблюдавам е, че при сайтуайд линковете, колкото и линкове да имаме от един и същи сайт в процентното отношение се вписва само един анкор. Важно е да се гледат анкорите на линковете от домейните, а не на общия брой линкове. Много начинаещи си мислят, че могат да пуснат 9 статии в 9 сайта с анкор "ремонт на покриви" и после да си оправят процентите, като пуснат сайтуайд в един сайт с 2000 страници с кл. дума "Бранд" или "Бранд.ком". Тогава процента си остава 90/10.

блиндирани врати

Име: блиндирани врати

Дата: 27.08.2014 06:41:58

Оценка: 5 / 5

Евала пич много полезни неща. Успех

Добавяне на коментар