Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциСъвети при публикуване в Google+

Съвети при публикуване в Google+

Формати:

Как да споделяме в Google Plus, така че постът ни да има максимална тежест като видимост и класиране в търсачките? Как да се форматира текстът в публикациите с цел да има атрактивен външен вид в социалната мрежа? Кои са задължителните елементи, които трябва да контролираме, за да се класира един Google+ пост в търсачките? Отговорите в следващото видео.

Транскрипция

Здравейте! Аз съм Васил Тошков от Cloxy, а днес ще споделя някои добри практики при публикуване в Google+, тоест как да си форматираме поста, така че да има максимална тежест и като видимост и като класиране в търсачките. Google+ постовете се класират и то много добре, ако питате мен, с времето ще се класират все по-добре в самата търсачка Google.

Първо започвам с няколко по-лесни неща, които доста се търсят и са любопитни. Това е как да се форматира самият пост. Мисля, че вече всички знаят, че чрез + се правят споменавания на хора и фирми, тоест брандове Google+ страници. Това е плюс и като видимост и като класиране в търсачките, тъй като при социалните мрежи най-важното е точно свързаност.

Чрез Hashtag може, тоест #, може да си обозначите hashtag, чрез който да започнете "вълна" по някаква тема или да се включите във вече стартирана тема. Според мен, плюсът на това нещо е, че повишава видимостта. Все повече хора ще могат да видят вашия пост, тъй като ще влезе в различни социални канали.

Любопитните истории, които липсват във Facebook, или поне аз не знам да ги има, е удебеляването. Ако искаме нещо да удебелим като текст, чрез звездички преди и след съответния текст той става удебелен. Можем да направим шрифта наклонен на дясно, чрез долни черти. Не знам защо са решили, чрез долни, а не наклонени черти, но това е начинът.

В Google+ постовете може да си накланяте шрифта. Може да използвате и зачеркнат шрифт, чрез тирета преди и след. Не трябва да има интервали. Тук преди и след съответния текст, който може да е повече от една дума, се получава зачеркнат текст. Естествено, може да използвате и комбинация от тези три варианта.

Едно нещо може да стане едновременно и удебелено, и наклонено. Това нещо е възможно. Това е по отношение на форматирането. Според мен е хубаво да се слага форматиране на постовете и от SEO гледна точка, колкото по-шарено е едно нещо, толкова повече ще се забелязва и има шанса да се класира. Според мен, още едно време търсачките обичаха удебелени, наклонени и т.н. текстове. Все още има някаква вероятност да обичат. Това е по отношение на форматирането.

От към SEO всеки един Google+ пост трябва може да контролираме всеки един пост, а първото е заглавието. Заглавието преди беше лесно. До преди няколко месеца Google взимаше за заглавието думите до първия специален знак, а именно до първата точка, запетая, нов ред или каквото и да е. Това ставаше заглавие на съответния пост и можехме много по-лесно и ясно да го контролираме.

В момента, по времето на снимане на това видео, заглавието Google+ си взима определен брой символи от началото на поста, който сме написали и го прави заглавие. Първите думи са важни. Пишете описание на постовете си, а не просто да споделяте изображения, снимки, видеа, клипчета или нещо подобно. Имайте предвид, че първите думи стават Title на самия пост.

Текст - това, което винаги съм препоръчвал, освен заглавие, ако имаме възможност (това не е за всички типове бизнес, но ако сме електронен магазин и целим колкото се може повече продуктово позициониране на продуктите ни) пишете уникален текст към поста, освен заглавие. Може да си го форматирате буквално като една малка публикация - заглавие и текст.

Само заглавие е достатъчно, за да може да се класира самия пост, но пишете и един абзац текст с основните ключови думи, пък и това нещо ще е полезно на потребителя. Той ще знае какво да очаква на съответния пост. Ако споделяте изображение, споделете го, чрез съответната форма, която предлага като тип за споделяне на изображения. Ако е видео с видео.

Ако е хипервръзка, не я слагайте просто в описанието. Изберете си бутона за хипервръзка и чрез него споделете хипервръзка. Преди имаше шанс по този начин връзката ви да е DoFollow В момента тенденцията е да ги правят NoFollow, но това е Google+. Ясно е, че всички връзки се отчитат, няма значение какъв атрибут и релация са им сложени.

Тук съм написал връзки. Ако сте структурирали добре поста, може да го линквате. Това, което, поне аз не мисля, че е забранено е, че в момента един добър пост може, чрез датата, мисля че се кликаше точно на датата, да му вземете уникален URL адрес, тоест където се намира съответния пост в Google+.

Към това нещо може да слагате връзки, било то от други социални мрежи, било то и връзки, които не бихте сложили към собствения си сайт. Примерно някакви масивни submission-и, които биха навредили на собствения ви сайт, но към Google+, естествено Google няма да се накаже сам. Те помагат и то много добре, за да се класира този пост.

Ясно е, че при авторитетен домейн, колкото и ниско качествени връзки да се слагат, те помагат на самия пост или страниците в съответния домейн. Не прекалявайте с някои отвратителни връзки, но всякакви връзки, които са относително добри, но бихте могли да "изсипете" с голямо количество и не бихте го направили към собствения си сайт, може да го правите към тези Google+ постове, към Youtube, към сайтове и такива URL адреси, които не са директно към вашия сайт.

Ако имате добро заглавие и описание, самият пост ще се класира. Това е много силно при електронни магазини, където може да получите двоен резултат за продукт, да се класирате със самия продукт на началната страница на Google и с едно споделяне на Youtube, едно споделяне от Google+ и т.н.

Мисля, че това е за сега. Форматирайте си постовете и ги структурирайте добре, позволете им да се класират в Google+ и да ви носят още един допълнителен канал на трафик. Това е за сега. До следващия четвъртък! Чао.

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 4.33 / 5 (3 гласа)

3 коментара

Constantine Bachvarov

Име: Constantine Bachvarov

Дата: 12.06.2014 06:52:21

Оценка: 5 / 5

Да, точно от датата може да се вземат URL-те както във facebook, така и в Twitter и G+

SeoKungFu

Име: SeoKungFu

Дата: 12.06.2014 09:50:22

Оценка: 4 / 5

Svejo'd here http://svejo.net/2970525-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-google

А post-URL-a е достъпен и от anchor-а "originally shared" след шерерайзване.

Огнян Цонев

Име: Огнян Цонев

Дата: 13.06.2014 06:43:21

Оценка: 4 / 5

Съгласен съм със абсолютно всичко, освен че това е SEO! Това е информация която всеки потребител на G+ трябва да я знае вече и да я ползва. Имам предвид форматирането и писането на постовете.
Единственото SEO което открих във видеото беше за тея връзки накрая.

Добавяне на коментар