Cloxy

CloxySEO Блог и Видео Уроци7 SEO лъжи от Google

7 SEO лъжи от Google

Формати:

В днешното видео сме подбрали ТОП 7 на Google лъжите, свързани със SEO тематика. Това са все официални позиции на търсачката, в които им се иска хората да вярват. Лесно може да се докаже, че всяка една от тези точки просто не е вярна. Ако вие се сещате за други лъжи или не сте съгласни с някоя от точките, споделете мнението си в коментарите под видеото.

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 5 / 5 (18 гласа)

18 коментара

Иван

Име: Иван

Дата: 09.08.2017 10:51:00

Оценка: 5 / 5

Много информативно! Пускайте още такива видеа. Много са полезни! Също ако влезете в детайли кое защо се твърди и как да реагираме адекватно (примера с back бутона) би било още по-добре.

Валентин Стойков

Име: Валентин Стойков

Дата: 09.08.2017 17:00:00

Оценка: 5 / 5

Затова трябва да се ползва външен микрофон (а не вградения в камерата), близо до източника на звук...

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 09.08.2017 17:03:00

Оценка: 5 / 5

Валентин Стойков, ползва се външен микрофон, но в офиса няма много мебели и има ехо.

Цветелина Трендафилова

Име: Цветелина Трендафилова

Дата: 10.08.2017 08:56:00

Оценка: 5 / 5

Както винаги полезно и синтезирано съдържание. Благодаря!

Вилияна Филипова

Име: Вилияна Филипова

Дата: 12.08.2017 03:42:00

Оценка: 5 / 5

Половината неща могат да се тестват лесно в гуугъл нюз сайт. Много ярко си личат.

Марин Стоянов

Име: Марин Стоянов

Дата: 13.08.2017 19:15:00

Оценка: 5 / 5

Видеото и информацията са полезни и интересни.

От известно време обаче се чудя, защо не качвате такива видеа в YouTube и да ги ембедвате в сайта си.
Смятам, че по този начин видеата органично ще достигнат до мн.по-голяма аудитория, ще имате възможност да промотирате други видеа (благодарение на анотациите, картите и другите инструменти). Освен това, опцията за сваляне на видеото е traffic killer.

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 13.08.2017 22:45:00

Оценка: 5 / 5

Марин Стоянов, Всички видеа се качват в YouTube, DailyMotion, Vimeo и VBOX7, но с месец-два закъснение. От Moz правят същото, даже там закъснението е мин. 3 месеца. Целта е сайтът да обере трафика, връзките и популярността, а не някоя трета страна, като YouTube. И се получават нещата и то много добре. Да не говорим, че на собствения сайт излъчваме с близо 2 пъти по-добро качество, отколкото позволяват видео платформите.

Още нещо - YouTube слагат проследяващи бисквитки, което противоречи на европейското законодателство. Този сайт се стреми да спазва всички закони, имаме видео точно за бисквитките и EU. Отделно видеата се зареждат много по-бавно и проблемно от YouTube.

ВЕСЕЛИН ТОДОРОВ

Име: ВЕСЕЛИН ТОДОРОВ

Дата: 18.08.2017 11:54:00

Оценка: 5 / 5

Питам се, дали има следната зависимост - ако пускам реклама само във Фейсбук на мои публикации и си създавам трафик към сайта, но не използвам рекламната мрежа на AdWords, Гугъл разбира ли това и дали ми понижава сайта в неговата търсачка, само за това че използвам ФБ реклама. Дали сте наблюдавали някаква такава зависимост?

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 19.08.2017 21:37:00

Оценка: 5 / 5

ВЕСЕЛИН ТОДОРОВ, Според мен рекламата във Facebook може само да ти помогне на класирането в Google и в никакъв случай да пречи. Всеки един рекламен канал помага, защото вдига активността към сайта, а Google я следи по много начини.

Също така рекламата помага за налагането на бранда, което предизвиква бранд търсения, които са много силен авторитетен сигнал. Аз лично рекламирам много повече във Facebook бизнесите си, отколкото в AdWords и не съм забелязал негативи от това. Напротив, само позитиви :)

Емил

Име: Емил

Дата: 22.08.2017 13:46:00

Оценка: 5 / 5

5 точки искам да оставя просто.

Петров

Име: Петров

Дата: 17.09.2017 16:40:00

Оценка: 5 / 5

Съгласен на 100%.
Имам два въпроса извън темата:
Въпрос 1: Защо на вашия сайт в "Проекти" няма нови оптимизирани сайтове в Бг и още повече в Чужбина, а казвате че имате опит от работа по оптимизиране за Англия и Америка почти във всяко видео. Всички линкове са от поне година, че и повече.

Въпрос 2: Защо не пускате клипове за чисто техническо(как се прави-буквално), а винаги говорите в обща тематика, ще може ли да конкретизирате точно и конкретно нещо с видео, по ваш избор дори и да ниско ниво - за начинаещи.

Допълнение: Разбирам, че това са просто рекламни видеа представящи знанията и възможностите който имате и са предвидени за широк кръг от хора. Разбирам, че има до някаква степен конфиденциалност между Клиент и Вашата фирма, но не вярвам че всеки клиент подписва договор за тази конфиденциалност и нямате право поне малко или поне един сайт без забрана(а тук са и вашите - имате доста домейни) за да дадете конкретни примери с конкретни сайтове от вашата работа.

П.П. Видеата са разкошни и са представени отлично, не съм Хейтър. Просто питам?

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 18.09.2017 13:26:00

Оценка: 5 / 5

г-н. Петров, ще се опитам да отговоря на въпросите ви, въпреки че много ще се отдалечим от темата на страницата/видеото.

1. Рядко добавяме нови сайтове в секция "Проекти". Подготвяме логата на фирмите, които можем да споделим, че работим и ги добавяме веднъж на няколко месеца. Не ни е чак такъв приоритет тази страница.

Смея да кажа, че ние сме първите, които се осмелиха да покажат клиентите си. След нас и други го направиха, буквално ни изкопираха в същия стил. Но преди това беше немислимо някоя SEO агенция да си покаже клиентите. Напротив, пазеха се в някаква велика тайна. И в момента положението при повечето е такова.

По-големите клиенти винаги искат клауза за конфиделнциалност. Ние самите също изискваме, защото не искаме одитите ни да попадат в ръцете на конкуренцията, въпреки че и сега се случва. Така че в момента там добавяме предимно бивши клиенти, при които договорът ни е изтекъл и имаме право да ги споменем.

2. Техническите видеа не се възприемат добре. 10 пъти повече гледания има едно общо видео, отколкото едно техническо. Затова правим по-общи. Иначе аз съм програмист и предпочитам да говоря технически, но масата хора няма да ме разберат.

Нашият интерес е максимален брой гледания, затова видеата са по-леки и къси.

Петър

Име: Петър

Дата: 30.09.2017 15:11:00

Оценка: 5 / 5

Като човек санимаващ се с музика и понастоящем с огромен интерес към уеб технологии бих казал че наличието на мебели пак няма да оправи проблема с акустиката.Много офиси в БГ (не само твоят) пропускат или може би не знаят че трябва да се инвестират пари не само в интериорният дизайн, а също и в акустичното третиране на самото помещение. Ще дам линк към сайт в който хората се занимават с подобни услуги, но не са единствените като SEO специалист може би ще откриеш и други занимаващи се с подобни услуги.Ще постна цитат, който ме засмя доста, но е нормално хората да не са запознати що ето акустика и че трябва да се третират помещения не само като музикални студиа, театри, киносалони, летища, а дори и офиси и домове.Лично аз имам акустично третирани (living room) стаи дори и в дома си.Реално в офиса ти имаш прекалено много реверберация, а не ехо. ехото е така нареченият delay музикален ефект, който може да се срещне в планината. "Айларипиии"

"Невъзможно е да провеждаме конферентни разговори с офиса ни в Маями от най-луксозната ни конферентна зала, защото от другата страна не могът да ни разберат и речта е размазана, Моля поправете го! Ние измерихме времето на реверберация и тя се оказа около 2.5sec@1000Hz което е катастрофална стойност за говор"
Източник:
https://www.audio-designbg.com/clients.php

P.S. благоря за полезната информация която научих от теб за блокчейн технологията Namecoin.Смятам че бъдещето на уеб ще е изцяло в разлчни блокчейн технологии, биткойн беше само началото.

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 03.10.2017 10:32:00

Оценка: 5 / 5

Петър, опитвахме се да обработваме помещението акустично. Можеш да видиш панорамата в края на тази страница:

https://www.cloxy.com/contacts/

Ефект имаше, но недостатъчен.

Димитър Станчев

Име: Димитър Станчев

Дата: 06.10.2017 22:24:00

Оценка: 5 / 5

Здравейте,
Аз мисля, че предоставяте много лека информация която се възприема много лесно!
Не обръщайте внимание на господина, които има претенции за акустиката!
Разбира се идеално, на човек който разбера за какво става на въпрос, изобщо не му пречи това! Това да не е музика?
Искам да кажа само, че потърсих и аз за думата Mail при мен на първо място са mail.bg и чак след това mail.com на второ!
Не съм търсил думата може би от 7-8 години.
Поздрави, и продължавайте да правите такива видия по често.

Цветков

Име: Цветков

Дата: 03.12.2017 12:38:00

Оценка: 5 / 5

Евалата, че има ентусиасти които да казват и изстината за google. Полезно видео.

Станислав

Име: Станислав

Дата: 01.02.2018 15:32:00

Оценка: 5 / 5

По 7.точка обаче вече не са първи mail.com a mail.bg :)
Браво за казаното, подкрепям те напълно.

ilianskim

Име: ilianskim

Дата: 18.04.2019 16:11:00

Оценка: 5 / 5

Съгласен съм с всичко което казваш Васе. В германия са mail.de :) На Гугъл и Кътс&ДжонМюлер им вярвам колкото и на шефа на VW :)

Добавяне на коментар