Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциCloxy CMS

Cloxy CMS

Cloxy CMS е система за управление на съдържанието, разработена от нашата фирма. Тя се грижи за сайтовете на клиентите ни, като гарантира тяхната оптимизация за търсачките. Изключително бърза е - всяка страница се генерира в рамките на милисекунди. Също така е отделено голямо внимание на сигурността. Cloxy CMS прави структурата на сайтовете йерархична, за да е лесна за разбиране от потребителите и търсачките, както и да може да се разширява с времето.

Cloxy CMS

Автоматично се изграждат RSS хранилка и карта на сайта, за да се индексират новите страници по-добре и по-бързо. Cloxy CMS може да се използва за генериране на новини/блог към сайта, както и да се изграждат чисти блогове на нея. Един евентуален блог ще държи посетителите Ви информирани около новостите във Вашия бизнес. Блоговете освен това подпомагат много за класирането в търсачките. Сайтът Ви става динамичен и много по-информативен.

Cloxy CMS

Cloxy CMS е направена така, че да може да се разширява спрямо нуждите на сайта. Тя е изградена от ядро, около което се разполагат модули. Могат да бъдат дописвани всякакви модули, които да разширяват нейната функционалност. Правили сме примерно модул за електронен магазин. Cloxy CMS върви с няколко стандартни модула, съответно template engine, системен модул с често използвани функции и модул за административен панел.

За сега системата е резервирана само за наши клиентски сайтове и не се разпространява свободно. Не че имаме нещо против да я дадем на който и да е, просто отговорността, ако я пуснем за свободно сваляне е много голяма. Проблемът е, че на този етап не можем да поемем поддръжката, която всички ще изискват от нас. Също така ъпдейтите на версиите на този етап са много сложни за изпълнение.

Cloxy CMS в същност е много опростена система. Тя е подходяща за всякакви по големина и тип сайтове, които се фокусират върху съдържанието. Системата може да управлява неограничен брой страници, без това да забавя работата ѝ. Базата данни по подразбиране е SQLite, което позволява инсталирането и местенето на сайтове само чрез една Copy-Paste операция. Поддържат се и много други бази данни за изграждането на по-големи проекти.

Още едно от предимствата на системата е това, че може с лекота да се използват всякакви шаблони за дизайн. Буквално може да се направи активен сайт с всеки шаблон от freecsstemplates.org, примерно и това ще отнеме не повече от 10 минути. И, разбира се, съобразява се със SEO изискванията, като се гарантира липсата на дублирани адреси. Всички такива пренасочват с 301 или canonical спрямо случая.

Идеята ни е с Cloxy CMS клиентите да могат до известна степен сами да управляват съдържанието на сайта си, без да са им необходими технически познания. Така се улеснява много и нашата работа, защото работата със системата е изключително лесна. Просто всичко се намира там, където потребителят го очаква. До сега не се е налагало да обясняваме на клиент как се работи с нея. Просто му даваме достъп и той повече не ни търси.

Една от основните концепции, заложени в Cloxy CMS, е потребителят да може да задава ръчно адресът на всяка една страница. Примерно страницата за "услуги" в един сайт може да е с адрес "/services/", "/services.html", "/services.php", "/услуги/" или както потребителят реши. Това дава възможност лесно да се прехвърлят сайтове от други системи, без да се променя URL структурата на сайта.

Изработка на сайт върху Cloxy CMS

Предлагаме изработка на оптимизирани за търсачките фирмени сайтове върху системата Cloxy CMS. Можем да изграждаме и по-сложни типове сайтове при договаряне. Клиентът има достъп до панела на системата, може да създава, редактира и изтрива страници/съдържание. Системата е сигурна, бърза и на 100% оптимизирана за търсачките. Няма аналог сред безплатните такива.

За дизайн на клиентския сайт се използва готов шаблон по избор на клиента. Шаблонът се оптимизира и форматира по стандартите на HTML5, като спрямо типа на съдържанието се вграждат и Microdata елементи. Има опция да се наеме дизайнер или фирма като външен сътрудник, за да изготви дизайна на сайта. Ние засега нямаме дизайнер в екипа.

Системата Cloxy CMS бърза, сигурна, изцяло изградена по правилата на търсачките и приетите стандарти за програмиране. С нея се работи изключително лесно без нужда от обучение. Дава възможност в бъдеще да се надгражда спрямо изискванията на клиента, да се дописват модули и функционалности.

За повече информация и изграждане на сайтове на системата Cloxy CMS, се свържете с нас.

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 4.5 / 5 (6 гласа)

6 коментара

Tanko Geritliev

Име: Tanko Geritliev

Дата: 14.11.2010 19:08:56

Оценка: 5 / 5

Найстина доста добре би било да обмислите варианти :) може би продажба или пък свободен опен соурс или нещо подобно, вариант ще измислите и може би доходоносен :), очевидно системата работи добре и аз лично като уеб дизайнер бих си я купил дори и бих я ползвал за проекти. Ще се радвам и за едно демо за да видим колко чист е кода и какви са сео възможностите му, а за модули 100% ще се намерят хора, може пък това да стане български отговор на световните цмс системи :)

П.С. Поздравления за отдадеността ви

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 18.11.2010 13:22:50

Оценка: 5 / 5

Оказа се, че таговете вече са стандарт при микроформатите и в HTML5, така че във втора версия на системата, който ще излезе всеки момент, ще има тагове на публикациите. В същото време категориите не са стандартизирани, те се явяват един вид тагове. С две думи, бъдещето е в таговете и в разумното им използване.

Digital

Име: Digital

Дата: 07.02.2011 18:21:42

Оценка: 4 / 5

Да напълно съм съгласен и аз бих се радвал на едно демо да видим за какво иде реч ;]

Web Site

Име: Web Site

Дата: 26.11.2011 22:22:57

Оценка: 4 / 5

Ето ви работещ сайт - http://pochistvane.com/ :)

sunstarbg

Име: sunstarbg

Дата: 09.10.2013 19:29:45

Оценка: 4 / 5

Използвам Cloxy CMS за обновявяне и допълване съдържанието на 2 сайта и мнението ми е, че е перфектна!

Charlike Mike Reagent

Име: Charlike Mike Reagent

Дата: 21.02.2014 00:10:31

Оценка: 5 / 5

То екстра. Но няма да е лошо да се пусне свободно и да запретваме ръкави с модули и ъпдейти :)

Добавяне на коментар