Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциSEO оптимизация на AJAX-базирани сайтове

SEO оптимизация на AJAX-базирани сайтове

Формати:

Днешното видео е посветено на обхождането, индексирането и оптимизацията на AJAX-базирани сайтове. В началото разглеждаме старата AJAX Crawling схема, от която Google се отказват в момента. Както и новия начин с метода pushState(). Какво трябва да се има предвид при оптимизацията на подобни динамични сайтове, за да нямат те проблеми с търсачките?

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 5 / 5 (2 гласа)

2 коментара

Peter Nikolow

Име: Peter Nikolow

Дата: 02.08.2018 13:39:00

Оценка: 5 / 5

Темата е прекалено дълга и беше разисквана и на тазгодишния Google IO. Ето и две видеа оттам:
https://www.youtube.com/watch?v=PFwUbgvpdaQ
https://www.youtube.com/watch?v=NO-sdBzb1Hc

Отделно има промени и по инструментите. Примерно Mobile Friendly Test вече показва JS конзолата и грешките които възникват при рендиране.

Като цяло всеки момент се очаква окончателното спиране на този механизъм за рендиране (за който говори във началото) и ако някой е заложил на него трябва моментално да се ориентира към стандартните методи.

Васил Тошков

Име: Васил Тошков

Дата: 02.08.2018 17:05:00

Оценка: 5 / 5

Мерси за полезното допълнение. Връзките дават много добра представа над какво работят Google в момента, за да се справят с проблема.

Не знаех, че планират да спрат обхождането на старите адреси с "#!". Даже до колкото разбирам вече са спрели. Това е много добра новина, защото котвите ще си се използват по стандарт.

Полезна е и информацията, че отлагали рендирането на такива страници/сайтове за по-късно, когато евентуално имат ресурс за това. Показателно е за много неща. И както казах във видеото, предизвикателство е за търсачките да обхождат подобни сайтове.

Dynamic Rendering е новият prerender, до колкото разбирам. Опитват се да накарат уебмастърите да им рендират съдържанието, за да не се напъват те. Според мен рядко някой ще го прави.

Добавяне на коментар