Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциРазмисли за търсачката на Google

Размисли за търсачката на Google

Един сайт няма да има успех ако хората не могат да го открият. Методите, използвани за индексирането на сайта Ви в топ резултатите на Google.com за дълъг период от време ще зависят от познанията Ви за това как работи GoogleRank системата. Тази "тайна" знаят само техническите директори на Google и поради тази причина ние можем само да пишем за това, което сме открили, че работи и това, което сме открили, че не работи, за да бъде Вашият сайт индексиран и в топ резултатите на търсачката.

Google е една мощна институция. Тази търсеща машина доминира на пазара на търсачките най-вече защото дава достатъчно добри резултати от търсенето чрез нея. По-важното обаче е, че Google подрежда много добре резултатите от търсенето и информацията, която предоставя като цяло. Ако посетите Yahoo или Bing (вече са едно и също), ще намерите много информация, която обаче ще Ви залее като лавина и ще Ви обърка. Регионалното търсене напълно липсва или е безполезно.

Основателите на Google са Лари Пейдж и Сергей Брин от Стандфорд Юнивърсити. Самото име на популярния сайт идва от математическия термин "Googol", което означава в общи линии "единица, следвана от 100 нули" - т.е. както сто е единица следвана от 2 нули, хиляда - 1-ца следвана от 3 нули, така и гугол е единицата със сто нули зад нея.

Каква е ползата от Google, обаче - ще ви отговоря риторично. Знаете ли, че голяма част от милионерите по света имат сайтове, индексирани на първо място в тази търсачка с тяхната ключова дума? Знаете ли, че тази търсачка е номер 1 в света до момента? Знаете ли, че Google е посещаван от милиарди хора и преведен на множество различни езици? Знаете ли, че с Google можете да търсите сред билиони изображения и страници на уеб-сайтове? Знаете ли, че стотици хиляди сайтове използват системите за рекламни кампании на Google и милиони препращат посетители към същата търсачка? Знаете ли, че има над 100 000 000 000 страници индексирани в Google?

Тайната на Google е, че няма тайни...
...и ако мислите, че SEO компаниите знаят (както казват) "тайната" на Google, жестоко се лъжете. Единственото, което те знаят в повече, е какво Google търси, когато прави ранга на сайта Ви. А търсачката търси над 200 алгоритъма (условия), наречени Google's Algorithm, които настройват мястото на сайта Ви при търсене по определена ключова дума.

В следващата тема ще се опитаме да изброим някои от основните правила, които трябва да се спазват, за да постигнете прилични позиции в търсачката Google и не само...

бутон за споделяне
Публикувано от на
Средна оценка 5 / 5 (1 гласа)

1 коментар

Андрей Димитров

Име: Андрей Димитров

Дата: 22.04.2011 19:25:03

Оценка: 5 / 5

Васко много добре си го обяснил!

Добавяне на коментар