Cloxy

CloxySEO Блог и Видео УроциКакво предлагаме и как работим

Какво предлагаме и как работим

Екипът на Cloxy предлага ефективна Интернет реклама за Вашият успешен бизнес. Тази реклама има две направления - SEO (Search Engine Optimization) и SEM (Search Engine Marketing). Работата на SEO специалистите от нашият екип протича в рамките на три условни етапа:

1. Стартиране на SEO кампанията за Вашият сайт - Когато ни изпратите адреса (домейн името) на сайта Ви, ние първоначално ще проучим от какво има нужда той, за да се започне неговата SEO кампания. При подготовката на сайта за SEO кампанията, той се нуждае от:

  • редактиране на програмният код
  • обогатяване, оптимизация и други корекции по кода
  • добавяне на допълнителни страници
  • добавяне на специални файлове, четими от търсещите машини
  • добавяне на карта на сайта с описание на всички негови страници и раздели
  • създаване на рестрикции за индексиране
  • редактиране на сайт-структурата
  • абонамент на сайта в различни търсачки за определени услуги
  • проверка на ранга, резултатите от търсене и индексираните страници на сайта

Тази подготовка се осъществява от SEO специалистът, който има грижата да се свърже с Вас и да Ви обясни от какво ще има нужда сайта Ви, да Ви предложи услуги, срокове и цени за оптимизацията, и да Ви разясни целия процес на работа.

2. Оптимизация в търсещите машини - след като сайтът Ви има код, структура, файлова номенклатура и добре подбрани описание и ключови думи, SEO специалистът ще започне същинската му оптимизация в търсещите машини. Такива машини са Google.com, Yahoo.com, Live.com или по-познати ви като "търсачки".

Същинската SEO кампания включва:

  • регистрация и пререгистрация на сайта в национални и международни търсачки и уеб директории
  • регистрация и SEO оптимизация на карта на сайта
  • добавяне на нови страници при нужда
  • промяна на описание и ключови думи в страниците от сайта
  • абонаментно изготвяне на статистики за посещаемостта
  • ръководене на рангът на сайта в търсещите машини и неговото индексиране и извеждане по съответните ключови думи
  • ръководене на PPC и CPC кампании

Дългият списък от услуги, които SEO специалистът би Ви предложил в процеса на кампанията, има една единствена цел - да популяризира вашият сайт в търсещите машини. Това означава той да заема възможно най-много и най-добри позиции при търсене по различни ключови думи, да бъдат индексирани колкото може повече негови страници, да увеличи полезността си и да задържи посетителите.

Приключване на SEO кампанията - краят й зависи изцяло от Вас. Вие решавате кога кампанията да бъде прекратена от SEO специалистът според Вашата удовлетвореност от постигнатите резултати и Вашите възможности.

Работата на SEM специалистите протича в рамките на Вашият избор измежду три основни маркетингови продукта:

1. Оптимизация на съдържанието - SEM специалистът има за задача да проучи уеб сайта, да определи неговата Интернет аудитория и нивото на посещаемост от тази аудитория до момента. Той дефинира списък от ключови думи, описание и заглавие на сайта, които са изискуеми от търсещите машини и които са най-добри за популяризирането на сайта Ви сред таргет аудиторията му.

2. Платени регистрации - маркетингов продукт, който позволява перманентно или абонаментно регистриране на Вашият сайт в специализирани търсещи машини, като например бизнес каталози, продуктови каталози, електронни магазини, портални сайтове и пр. SEM специалистът би могъл да проучи възможностите за най-ефективна реклама на сайта Ви в други сайтове, съобразена с поставен от Вас бюджет.

След като Вие изберете къде да рекламирате, SEM специалистът има грижата да постави и ръководи съответната рекламна кампания, като осигури всички нужни ресурси за нейното осъществяване. SEM специалистът би Ви предложил обмяна на препратки с други сайтове, текстова или банер реклама, платен абонамент за рекламни страници в други сайтове и др.

3. PPC кампания - PPC (pay-per-click) програмите нашумяха изключително много през последните няколко години и се наложиха като един от най-ефективните начини за рекламиране на уеб сайтовете. Тези програми се предлагат от най-известните търсачки, като Yahoo.com, Google.com и пр. PPC програмата (от англ. "цена-на-клик") Ви позволява да рекламирате своят сайт като закупите 1-ви позиции в резултатите от търсене по определени, предварително избрани от Вас ключови думи.

Рекламите се показват заедно с резултатите от търсене, но са на най-предна позиция, което ги прави по-лесно достижими и атрактивни за потенциалните Ви потребители. SEM специалистът ще Ви предложи такава кампания в избрана от Вас търсеща машина, ще Ви обясни какво представлява тази услуга и ще Ви предложи нейни тарифни планове и опции. В последствие, SEM специалистът ще има грижата да управлява кампанията базирана на избран от Вас бюджет, който може да променяте, когато сметнете за добре.

Ако желаете да научите повече за услугите, които можем да Ви предложим или имате въпроси относно написаното в сайта, не се колебайте да ни потърсите.

бутон за споделяне
Публикувано от на

Добавяне на коментар